Το νέο έμβλημα της Εθνοφυλακής (μεγάλες εικόνες)

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Την καθιέρωση νέου στρατιωτικού εμβλήματος Εθνοφυλακής, προς αντικατάσταση του παλαιού.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Αποτελείται από την ασπίδα, που απεικονίζει την αμυντική θωράκιση της χώρας και το στάχυ, χαρακτηριστικό σύμβολο της υπαίθρου, τοποθετημένα πάνω στο σύμβολο του Έθνους, την Ελληνική σημαία. Ο συνδυασμός της ασπίδας με το στάχυ συμβολίζει τη συμμετοχή της Εθνοφυλακής στην άμυνα της χώρας σε περίπτωση εχθρικής απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
ΡΗΤΟ: «ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ» (Να αμύνεσαι έναντι παντός εχθρού της πατρίδος).

Αποτελεί Δελφικό παράγγελμα, το οποίο ανήκει στο Χίλωνα το Λακεδαιμόνιο, πολιτικό – νομοθέτη, φιλόσοφο και ελεγειακό ποιητή που έζησε κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα και αναφέρεται ως ένα από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας.

Τα Δελφικά παραγγέλματα είναι συλλογή από αποφθέγματα που ήταν χαραγμένα στον πρόσθιο τοίχο του πρόναου, επί των παραστάδων της πύλης του κύριου ναού και επί των στηλών περιμετρικά του μαντείου των Δελφών.

Φ.078/6/407275/Σ.5896/29 Ιουν 17 Απόφαση κ.ΥΕΘΑ/ΓΕΣ/Β1 (ΔΙΜΣΠΡΟ)/5 α «Περί Διακριτικών Σημάτων Εθνοφυλακής» που δημοσιεύθηκε στο με αριθμό Β' 2647/28-7-2017 ΦΕΚ
ΑΔΑ: Ψ4ΣΙ6-ΠΓ8
Κάντε "κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση. Πηγή: Τα Πνευματικά Δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς τους. #Ειδήσεις #Ένοπλες_Δυνάμεις #Στρατός #Αεροπορία #Ναυτικό #ΚΕΠΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου