Τουρκικός τύπος 09.03.2017

Κατηγορία "τουρκικός τύπος", για να μαθαίνουμε τί λένε τα μεμέτια...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχουν "ειδήσεις" από την γείτονα, προπαγανδιστικές  και αντίθετες με την εθνική θέση και εξωτερική πολιτική, οπότε μη δίνετε σημασία... Όλα είναι από μετάφραση και ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι γνώμη του ΚΕΠΛΗ!

HÜRRİYET: "Η Γερμανία είναι έτοιμη
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ο οποίος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επικαιρότητα στην ειδική μετάδοση του TRT αναφερόμενος στα εμπόδια που θέτονται μπροστά από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι υπουργοί στη Γερμανία, είπε: «όποιο εμπόδιο και να βάλουν μπροστά σας εσείς όταν έρθει η ώρα πηγαίνετε στις κάλπες για να ψηφίσετε. Οι ψήφοι που θα χρησιμοποιήσετε, θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλες τις χώρες της δύσης, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να χαλάσει τον συναισθηματικό μας δεσμό με τους πολίτες μας». Τόνισε δε πως επιθυμεί να συναντηθεί με τους Τούρκους στη Γερμανία λέγοντας πως συνεχίζονται οι εργασίες στο θέμα αυτό.
HABER TÜRK: «Ο Άλμπαϊρακ ο οποίος συμμετείχε σε ενεργειακή διάσκεψη στο Τέξας είπε: ο στόχος μας είναι να παράγουμε 10 χιλιάδες μεγαβάτ στα επόμενα δέκα χρόνια».
Ο Μπεράτ Άλμπαϊρακ στο πλαίσιο της Ενεργειακής Διάσκεψης IHS CERAWeek 2017 που διοργανώθηκε στην πόλη Χιούστον της Πολιτείας Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, απάντησε τις ερωτήσεις του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Αντιπροέδρου της Διεθνούς Συμβουλευτικής Ενεργειακής Εταιρίας IHS Ντάνιελ Γιέργκιν. Αφού σημείωσε ότι η Τουρκία διαθέτει υψηλό δυναμικό από άποψη των πόρων υδροηλεκτρικής, αιολικής, ηλιακής και ανανεώσιμης ενέργειας είπε πως τα επόμενα 10 χρόνια σχεδιάζουν δυναμικό τουλάχιστον 10 χιλιάδων μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας που πηγάζουν από ηλιακή και αιολική ενέργεια.
SABAH: "Παρατείνεται για ακόμα ένα χρόνο η εφαρμογή βίζας στις πύλες εισόδου με την γείτονα»
Ο  Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως θα παραταθεί για ένα χρόνο ακόμη η εφαρμογή χορήγησης βίζας στους Τούρκους στα τελωνεία των ελληνικών νησιών. Στις δηλώσεις που προέβη ο Κατρούγκαλος είπε ότι τις τις προσεχείς μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα δώσει επίσημη απάντηση της στην Αθήνα. Εφιστώντας την προσοχή στις προσπάθειες που κατέβαλλε η  κυβέρνηση για να αλλάξει η αντίθετη απόφαση που είχε δοθεί πρωτύτερα ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε: «Τελικά απέδωσαν οι προσπάθειες μας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος χθες από τις Βρυξέλλες έκανε γνωστό στους δημάρχους των εν λόγω νησιών ότι θα παραταθεί για ένα χρόνο η βίζα στις πύλες εισόδου».
YENİ ŞAFAK: “Στον Τουρκικό λαό το βραβείο πιστότητας»
Επτά άνθρωποι οι ιστορίες καλοσύνης των οποίων επιλέχθηκαν από το Ίδρυμα Θρησκευτικών Υποθέσεων μεταξύ χιλίων 200 ιστοριών κρίθηκαν άξιοι στα Διεθνή Βραβεία Καλοσύνης. Το «Βραβείο Πιστότητας» φέτος απονεμήθηκε στο «τουρκικό λαό» για τον ηρωισμό που επέδειξε κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης/Παράλληλης Κρατικής Δομής στις 15 Ιουλίου. Η Τελετή Απονομής των Διεθνών Βραβείων Καλοσύνης θα διοργανωθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου που είναι και η επέτειος ίδρυσης της του ιδρύματος.
VATAN: "Εμινέ Ερντογάν: Εμπιστεύομαι στις καρδιές των γυναικών μας»
Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν συμμετείχε στη δεξίωση «Οι Γυναίκες αυτής της Γης και το Πνεύμα Εθνικής Γεωργία» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τροφίμων, Αγροτικής και Κτηνοτροφίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Η κυρία Ερντογάν αφού σημείωσε ότι ενώ καλλιεργούν την γη με ευαισθησία πρέπει να καλλιεργήσουν και τα πνεύματα των παιδιών με ευαισθησία και πρόσθεσε: «Εγώ εμπιστεύομαι τις γυναίκες μας. Εμπιστεύομαι την διορατικότητα, την σύνεση, την ικανότητα τους να καθοδηγούν αλλά κυρίως στη μεγάλη τους καρδιά. Είδαμε όλοι μαζί το τι μπορούν να κάνουν για τη χώρα μας κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Εμφανίστηκαν μπροστά από τα σιδερένια τανκς με την ατσαλένια βούληση τους και αντιστάθηκαν με τις καρδιές τους γεμάτες θάρρος. 

Κάντε "κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση. Πηγή: Τα Πνευματικά Δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς τους. #Ειδήσεις #Ένοπλες_Δυνάμεις #Στρατός #Αεροπορία #Ναυτικό #ΚΕΠΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου