Τουρκικός τύπος 03.03.2017

Κατηγορία "τουρκικός τύπος", για να μαθαίνουμε τί λένε τα μεμέτια...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα υπάρχουν "ειδήσεις" από την γείτονα, προπαγανδιστικές  και αντίθετες με την εθνική εξωτερική πολιτική, οπότε μη δίνετε σημασία... Όλα είναι από μετάφραση! 
Sabah : «Μετά από την Αλ Μπαμπ θα ακολουθήσει η Μανμπίτζ”
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν απαντώντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Πακιστάν είπε πως η διαδικασία στη Συρία μετά από την Αλ Μπαμπ θα έχει κατεύθυνση προς την Μάνμπιτς. Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση που μπορέσουμε να κάνουμε κοινά βήματα με τις δυνάμεις του συνασπισμού με πρώτα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καταβάλλουμε προσπάθεια έτσι ώστε να διεξάγουμε μαζί την διαδικασία στη Ράκα. Εν τω μεταξύ αν η Ρωσία ζητήσει να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα κατά της ΝΤΑΕΣ είναι πιθανό να συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί».
Star «Κάντε την επιλογή σας, ή η PYD ή εμείς»
Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην ομιλία που εκφώνησε στο Διεθνές Συνέδριο για τη Δημοκρατία στην πρωτεύουσα Άνκαρα, είπε πως ορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν κάτι μαζί με την YPG και PYD στη Συρία και πως δοκιμάζουν τρόπους να κερδίσουν έδαφος. «Όσο και να μεταμφιεστούν, εμείς τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Για το λόγο αυτό οι φίλοι και οι σύμμαχοι μας ενώ κάνουν μια κίνηση πρέπει να το σκεφτούν όχι μια φορά από 10 φορές. Πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα συνεχίσουν τον δρόμο. Ή θα συνεχίσουν τον δρόμο τους με την Τουρκία ή με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».
Habertürk “Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα σύνορα»
Τα συριακά σύνορα που καθαρίστηκαν από τους τρομοκράτες με την Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη έγιναν ασφαλείς με τα μέτρα και τα συστήματα ασφαλείας που ελήφθησαν. Σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία στην παρεμπόδιση των παράνομων διελεύσεων και του λαθρεμπορίου. Στη μεθόριο λήφθηκαν μέτρα με τείχος από μπετίν, φράχτη και συρματοπλέγματα ενώ η ασφάλεια εξασφαλίζεται με πύργους παρατήρησης, θερμικές κάμερες, τεθωρακισμένα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Yeni Şafak "Διπλωματικά προβακάτσια "
Η Γερμανία η οποία επιτρέπει τις δραστηριότητες των τρομοκρατών της  FETÖ, PKK ve DHKP/C δεν έδωσε άδεια στη συνάντηση που θα πραγματοποιούσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ και ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί με τους ομογενείς, με γελοίες αφορμές. Ο Μπεκίρ Μπόζνταγ ο οποίος αντέδρασε σκληρά στο σκάνδαλο ακύρωσε όλες τις επαφές του και αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα. Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι όταν τίθεται θέμα η Τουρκία, αγνοείται το δικαίωμα έκφρασης και συνάθροισης αλλά όταν τίθεται θέμα για τις τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν κατά της Τουρκίας τότε όλα επιτρέπονται, όλες οι πόρτες ανοίγονται τονίζοντας πως αυτή είναι μια πολιτική δυο σταθμών και δυο μέτρων. Εν τω μεταξύ ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άνκαρα κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε υπόμνημα. Του μεταφέρθηκε η ενόχληση και η αντίδραση της Τουρκίας από τις εξελίξεις.
Vatan "Ο πρώτος εγχώριος σταθμός βάσης"
Ο υποδιευθυντής της ASELSAN Γιαβούζ Μπαγίζ δήλωσε πως ο πρώτος εγχώριος σταθμός βάσης της Τουρκίας ULAK θα τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο στη Ρίζε. Ο Μπαγίζ είπε πως για τον εγχώριο σταθμό βάσης που ανέπτυξαν οι Τούρκοι μηχανικοί, υπογράφηκαν από τις εταιρίες τηλεφωνίας 750 συμφωνίες παραγγελίας. Ο Μπαγίζ ανέφερε πως ο σταθμός βάσης ULAK θα παραδώσει τις παραγγελίας στο Turkcell μέσα σε 8 μήνες ενώ στη  Vodafone και την Türk Telekom μέσα σε 2 χρόνια.

Πηγή: #Τουρκία #Ειδήσεις #ΚΕΠΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου