Τί απαντά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το ταξίδι του μαζί με τον Παππά στις ΗΠΑ

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, με θέμα «Αναφορικά με το ταξίδι των Υπουργών κ.κ. Καμμένου και Παππά στις ΗΠΑ», σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:Το Κυβερνητικό αεροσκάφος αναχώρησε από την Ελλάδα (Αεροδρόμιο Ελευσίνας) για Ουάσιγκτον την 18η  Ιανουαρίου 2017 και επέστρεψε την 22α  Ιανουαρίου 2017 με συνολική διάρκεια πτήσης 20.6 ωρών.Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 29.491,42€ και αφορά σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνησης - διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ερώτηση 2842/24-1-17 της Βουλής των Ελλήνων  

Στην εποχή των παχιών αγελάδων φαίνεται πως διαβιούν ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι επιδιδόμενοι σε ένα κρεσέντο πολιτικού στρουθοκαμηλισμού αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν τη δυσμενή θέση στην οποία περιήλθε η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής τους και επιδίδονται σε προκλητικές δαπάνες, τη στιγμή που νέα έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ αποκαλύπτει στοιχεία σοκ για την φτωχοποίηση της ελληνικής οικογένειας.
Με ανοιχτά όλα τα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας της χώρας μας, οι Υπουργοί κ.κ. Καμμένος και Παππάς, οι οποίοι άλλοτε σήκωναν την παντιέρα της ηθικής, διατείνοντας ότι η εποχή της φαυλοκρατίας και του παλαιοκομματισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί, φόρεσαν και τον «χρυσοκέντητον μανδύαν» προκειμένου να παραστούν σε μια εκδήλωση των ομογενών με αφορμή την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Ντόναλτ Τραμπ. Ως εδώ κανείς δεν θα είχε αντίρρηση αν οι ίδιοι δεν επέλεγαν να υλοποιήσουν το ταξίδι τους με τις ανέσεις που προσφέρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκαλώντας περαιτέρω το κοινό αίσθημα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον διαδικτυακό τόπο www.tovima.gr η ώρα πτήσης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream στοιχίζει 5.400 ευρώ, δηλαδή η πτήση που έκανε 11 ωρών για να πάει (χωρίς ανεφοδιασμό) στην Ουάσιγκτον και 11 ώρες για να γυρίσει, στοίχισε πάνω από 110.000 ευρώ. Φυσικά στο κόστος πτήσης του Gulfstream δεν περιλαμβάνονται ούτε τα landing fees, ούτε τα τέληπαραμονής στο αεροδρόμιο, ούτε τα over flights fees, αλλά ούτε και το κόστος χρέωσης της κηροζίνης από την Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το παραπάνω δημοσίευμα.
Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Πότε αναχώρησε και πότε επέστρεψε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος;
2. Πόσο κόστισε συνολικά η πτήση μαζί με τα landing fees, τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο και τα over flights fees;

Ο Βουλευτής
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης