Τουρκικός τύπος 28.02.2017

Κατηγορία "τουρκικός τύπος", για να μαθαίνουμε τί λένε τα μεμέτια...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα υπάρχουν και προπαγανδιστικές "ειδήσεις" από τη γείτονα, οπότε μη δίνετε σημασία... 

Τη σημερινή επισκόπηση του τουρκικού τύπου ξεκινάμε με την εφημερίδα...
Γιενί Σαφάκ η οποία μας πληροφορεί ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ και τον επικεφαλή του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλούσι Ακάρ για να συζητήσει την επιχείρηση που προγραμματίζεται για την εκκαθάριση της Ράκα στη Συρία από την τρομοκρατική οργάνωση ΝΤΑΕΣ. Εδώ και 42 ημέρες συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την αναμενόμενη επιχείρηση στη Ράκα ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο εντός 48 ωρών αναμένεται να παρουσιάσει στην Τουρκία τα σχέδια σχετικά με την επιχείρηση στη Ράκα. Στις διπλωματικές επαφές ανάμεσα στην Άνκαρα και την Ουάσιγκτον συζητιέται να χρησιμοποιηθεί η γραμμή από Ακτσάκαλε προς Ταλ Αμπιάντ. 4 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι 6 χιλιάδες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αναμένεται να πάρουν μέρος στην σχετική επιχείρηση.
Η επόμενη εφημερίδα είναι η Σαμπάχ η οποία γράφει ότι στην Αλ Μπαμπ όπου έγινε η εκκαθάριση από την τρομοκρατική οργάνωση ΝΤΑΕΣ θα εφαρμοστεί το μοντέλο της Τζαραμπλούς. Πρώτα σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής θα αυξηθούν οι βοήθειες όπως η επισιτιστική βοήθεια και θα λυθούν τα προβλήματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων. Υπάρχουν προβλήματα με το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια. Γενικότερα θα υπάρχουν επισκευές στην υποδομή με σκοπό να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Αλ Μπαμπ. Θα εκπαιδεύονται οι νέοι και θα ιδρυθεί η αστυνομική δύναμη. Η αντιπροσωπεία που θα σχηματιστεί θα εργαστεί για να καθοριστούν τα προβλήματα της πόλης και της περιοχής γύρω από την Αλ Μπαμπ. Η Τουρκία σε αυτό το στάδιο θα παρέχει κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη. Στη συνέχεια θα εγκαινιαστούν τα σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών και τέλος θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή των σπιτιών των κατοίκων της σχετικής πόλης.
Η Χαμπέρτουρκ γράφει ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στα πλαίσια του σχεδίου του δρόμου του Μεταξιού στις 14-15 Μαΐου θα συναντηθεί με τους ηγέτες των 65 χωρών στο Πεκίνο. Ο Σι Τζινπίνγκ έκανε πρόσκληση και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στη Σύνοδο. Το σχέδιο αποσκοπεί την χερσαία και θαλάσσια συγκοινωνία από την Κίνα προς τη Δύση Ο κ. Ερντογάν το 2015 στην επίσκεψη του στο Πεκίνο εξέφρασε ότι η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στο έργο και συμφώνησε με την Κίνα για την κατασκευή της υποδομής του έργου. Όλες οι επενδύσεις για την ολοκλήρωση του σύγχρονου έργου του δρόμου του Μεταξιού που θα πραγματοποιηθούν από διάφορες χώρες θα ενωθούν στην Τουρκία. Η Κίνα δίνει μεγάλη σημασία στην συμμετοχή της Τουρκίας στο σχετικό έργο.
Η Σταρ γράφει ότι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί η επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ θα συμβάλλει στην αγορά για την εξαγωγή. Ο κ. Ζεϊμπεκτσί ανέφερε ότι φέτος ή αργότερα το 2018 η επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης προβλέπεται για τους τομείς όπως στη γεωργία, στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και των υπηρεσιών επίσης στους τομείς των δημοσίων συμβάσεων και στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Έτσι με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις του τομέα των τουρκικών υπηρεσιών στην ΕΕ και στους τομείς των υπηρεσιών στην ΕΕ θα έχουν πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στις δημόσιες συμβάσεις. Ο εταιρείες της ΕΕ θα αποκτήσουν τα παρόμοια πλεονεκτήματα στην Τουρκία.
Η τελευταία εφημερίδα για σήμερα είναι η Βατάν η οποία μας πληροφορεί ότι οι Ρώσοι τουρίστες φέτος θα έρθουν νωρίτερα στην Τουρκία. Αναμένεται μεγάλη αύξηση για φέτος στον αριθμό των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία. Την περίοδο του 2014-2015 είχαν έρθει 4,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία. Ο αριθμός από τώρα έφτασε τους 4 εκατομμύρια τουρίστες. Οι τουρίστες από τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινούν να έρχονται στην Τουρκία.


Κάντε "κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση. Πηγή: Τα Πνευματικά Δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς τους. #Ειδήσεις #Ένοπλες_Δυνάμεις #Στρατός #Αεροπορία #Ναυτικό #ΚΕΠΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου