Τουρκικός τύπος 23.02.2017

Νέα Κατηγορία "τουρκικός τύπος" για να μαθαίνουμε τί λένε τα μεμέτια...
ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα υπάρχουν και προπαγανδιστικές "ειδήσεις" από τη γείτονα, οπότε μη δίνετε σημασία... 
Τη σημερινή επισκόπηση του τουρκικού τύπου ξεκινάμε με την εφημερίδα Σταρ η οποία μας πληροφορεί ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ θα συναντηθεί τον Μάιο.

Στην είδηση της εφημερίδας αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος τύπου της προεδρίας Ιμπραχήμ Καλίν στο προεδρικό συγκρότημα αξιολόγησε την επικαιρότητα. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κ. Ερντογάν εντός του Μαρτίου θα επισκεφτεί τη Ρωσία και στα πλαίσια της Συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ τον Μάιο θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ. Ο κ. Καλίν είπε ότι τον ερχόμενο μήνα στη Ρωσία θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας –Ρωσίας. Τέλος σχετικά με τη συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ είπε ότι πριν τη Σύνοδο κορυφής θα πραγματοποιηθεί μια άλλη Σύνοδος όπου στη κατ' ιδίαν συνάντηση θα συζητηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

Η Σαμπάχ γράφει ότι απονεμήθηκαν τα βραβεία σε 45 τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι οι σχετικές τουρκικές εταιρείες πραγματοποίησαν διάφορα έργα στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία και υπογράμμισε ότι η επιτυχία δεν αφορά μόνο την οικονομία αλλά συμβάλλουν και στον πολιτισμό των χωρών.

Η επόμενη εφημερίδα είναι η Βατάν η οποία μας πληροφορεί με τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ ότι η Τουρκία την προσεχή περίοδο θα επικεντρωθεί σε πηγές ενέργειας η οποία κάθε χρόνο για την απόκτηση ενέργειας από το εξωτερικό πληρώνει 50 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά την προσεχή περίοδο θα μειωθεί αυτό το ποσό. Από την άλλη ο κ. Αλμπαϊράκ υπογράμμισε ότι παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση η Τουρκία συνέχισε τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Ο ίδιος είπε ότι το 49,3% της ηλεκτρικής ενέργειας έχει εξασφαλιστεί από τις εγχώριες πηγές. Τέλος ο κ. Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι η Τουρκία εντός 10 ετών θα ξεκινήσει να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια.

Η Χαμπέρτουρκ μας πληροφορεί ότι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και διαπραγματευτής με την Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος εάν δεν πραγματοποιηθεί Σύνοδος κορυφής ανάμεσα στην Τουρκία και την Αμερική στην Πολωνία. Ο ίδιος είπε ότι η ΕΕ εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει πολιτική σχετικά με την Τουρκία. Ο κ. Τσελίκ είπε ότι η αναμονή είναι η Σύνοδος κορυφής ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί στο πρώτο μισό του έτους όπου πρέπει να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την πρόοδο.

Η τελευταία εφημερίδα για σήμερα είναι Χουριέτ η οποία γράφει ότι η ξένοι θα μπορέσουν να αγοράσουν σπίτια με αφορολόγητο τρόπο στην Τουρκία αλλά δεν θα μπορέσουν να τα πουλήσουν εντός 1 χρόνου. Το δικαίωμα που θα χορηγηθεί στους ξένους θα ισχύει και για τους Τούρκους οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό.

Κάντε "κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση. Πηγή: τουρκικός τύπος. #Ειδήσεις #Τουρκία #ΚΕΠΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου