Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ σε υπουργικές συναντήσεις με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.- Αφρικής

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 έως την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, προκειμένου να λάβει μέρος σε υπουργικές συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε – Αφρικής.

Σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα ανοίξει, ως εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ε.Ε., τις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Αφρικής, αναπληρώνοντας την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε., Catherine Ashton.

Τη Τρίτη 1 Απριλίου, ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει στις συναντήσεις προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Απριλίου, στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος.

Το μεσημέρι, ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει στον υπουργικό διάλογο Ε.Ε. - IGAD (Intergovernmental Authority on Development), αναπληρώνοντας την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε., κυρία Ashton. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κούρκουλας και ο Ιταλός ομόλογός του θα συμμετάσχουν σε συνάντηση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) για τη θαλάσσια ασφάλεια, με τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου